O nama

Male stvari d.o.o., Vjenceslava Richtera 4, 10 020 Zagreb, Hrvatska, tel: 01/4846461, upisane kod trgovačkog suda u Zagrebu. Temeljni kapital: 20 000,00 Kn uplaćen u cijelosti. Direktor društva: Dijana Bušić, OIB: 09755145839, Račun kod Zagrebačke banke d.d.: HR5323600001102254357. https://male-stvari.hr e-mail:[email protected]

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kontakt forme

Kontakt stranica Malih stvari kao i svaki proizvod u našem webshopu imaju kontakt obrazac na kojoj su polja imena i prezimena te email adrese obavezna polja. Kontakt obrazac postoji i u desnom donjem kutu naše web stranice. Kontakt obrasci služe kako bi svaki posjetitelj mogao postaviti općenita pitanja ili pitanja o proizvodima u našoj ponudi. Ako iskoristite naš kontakt obrazac podatke ćemo čuvati sve dok od nas ne zatražite brisanje svih podataka koje ste nam poslali. Vaše podatke nećemo koristiti u marketinške svrhe niti ih dijeliti sa trećim osobama.

Kada god nam pošaljete poruku putem kontakt obrasca u donjem desnom kutu naziva “Ostavite nam poruku” slijedeći podaci će biti pohranjeni u našoj bazi podataka: korisnikovo ime, email adresa, vaša poruka, operativni sistem koji ste koristili, internet preglednik, verzija internet preglednika, stranica sa koje ste poslali poruku, IP adresa i pristanak na naše uvjete privatnosti. Svi navedeni podaci biti će privremeno pohranjeni u bazu podataka Firebase koja se koristi za kontakt obrazac (molimo, pročitajte više o odredbama privatnosti Firebase Privacy Policy za više detalja).

Kada je upit završen možemo vas pitati da ocjenite uslugu i komunikaciju koju ste imali s našim osobljem. Nakon toga, vaši će podaci biti uklonjeni sa Firebase baze podataka i biti pohranjeni na našem serveru kako bismo mogli odgovoriti na vaš upit i pružiti vam korisničku podršu zbog koje ste nas i kontaktirali.

Svi ti podaci biti će pohranjeni na našem serveru i biti će iskorišteni za uluge podrške ili upite o našim proizvodima i uslugama.

Kolačići

Koristiti ćemo kolačiće kako bismo pratili sadržaj košarice dok pregledavate našu web stranicu

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike

Stranice Male stvari koriste usluge Google Analytics kako bi pratile demografske te druge podatke posjeta naših stranica. Podatke koje prikupljamo tijekom vaših posjeta stranica brišu se nakon 14 mjeseci. Isto tako koristimo usluhe Firebase za dio naših kontakt obrazaca.

Online trgovina (webshop) prilikom kupnje

Što prikupljamo i pohranjujemo

Dok pregledavate našu web stranicu, pratit ćemo sljedeće:

 • Proizvodi koje ste pogledali: koristit ćemo podatke da bi, na primjer, prikazali proizvode koje ste nedavno pogledali.
 • Lokacija, IP adresa i vrsta preglednika: koristit ćemo to za svrhe kao što su procjena poreza i dostave
 • Adresa za dostavu: zatražit ćemo od vas da unesete ovo kako bismo, primjerice, mogli procijeniti cijenu/opciju dostave prije slanja narudžbe i/ili poslati vam narudžbu!

Također ćemo koristiti kolačiće kako bismo pratili sadržaj košarice dok pregledavate našu web stranicu

Kada kupujete od nas, od vas ćemo tražiti da dajete podatke, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, adresu e-pošte, telefonski broj, podatke o plaćanju i opcionalne podatke o računu kao što su korisničko ime i zaporka. Koristit ćemo te podatke za svrhe, kao što su:

 • Slanje informacija o vašem računu i narudžbi
 • Odgovorite na zahtjeve, uključujući povrate i prigovore
 • Obrada plaćanja i spriječavanje prijevare
 • Postavljanje korisničkog račun za našu trgovinu
 • Pridržavanja se svih zakonskih obveza koje imamo, poput izračuna poreza
 • Poboljšanja ponude naše trgovine
 • Slanje marketinških poruka, ako ih odlučite primati

Ako izradite račun, pohranit ćemo vaše ime, adresu, email adresu i telefonski broj, koji će se upotrijebiti za popunjavanje polja naplate prilikom buduće narudžbe.

Obično pohranjujemo informacije o vama dok god trebamo vaše podatke u svrhe za koje ih prikupljamo i upotrebljavamo, a nismo više zakonski obvezni čuvati ih. Na primjer, podatke o narudžbi pohranjujemo za 5 godina za porezne i računovodstvene svrhe. To uključuje vaše ime, adresu e-pošte i adrese za naplatu i dostavu.

Također ćemo pohraniti komentare ili recenzije, ako ih odlučite ostaviti.

Tko iz našeg tima ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dajete. Na primjer, administratori i upravitelji dućana mogu pristupiti:

 • Informacije o narudžbi poput onoga što je kupljeno, kada je kupljeno, gdje treba poslati, i
 • Informacije o klijentima kao što su: vaše ime, adresa e-pošte i informacije o naplati i dostavi.
 • Porukama poslanih sa naših kontakt obrazaca kao i podacima koje je sistem prikupio tijekom komunikacije

Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi ispunili narudžbe, obradili povrate i pružali korisničku podršku.

Zadržavanje podataka o korisnicima i događajima

Razdoblje zadržavanja odnosi se na podatke na razini korisnika i podatke na razini događaja koji su povezani s kolačićima, identifikatorima korisnika (npr. ID-om korisnika) i identifikatorima oglašavanja (npr. DoubleClick kolačićima, Androidovim ID-om za oglašavanje, Appleovim identifikatorom za oglašivače). Podaci se automatski brišu kad im istekne razdoblje zadržavanja (14 mjeseci), jedanput mjesečno.

S kime dijelimo vaše podatke

Male stvari d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza;

 • informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka,
 • redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući
 • mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Vaše podatke ne dijelimo sa trećim osobama osim kada su usluge trećih osoba potrebne za potvrdu narudžbe ili plaćanja. Prilikom obrade uplata, neki će podaci biti proslijeđeni CorvusPay Gateway-u, uključujući informacije potrebne za obradu ili podršku plaćanja, kao što su ukupni iznos kupnje i podaci o naplati.

Svi djelatnici tvrtke Male stvari d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici, mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Uvijek možete zatražiti brisanje svih podataka iz naše baze kontakata.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Kontakt informacije

Male stvari d.o.o., Vjenceslava Richtera 4, 10020 Zagreb, Hrvatska, tel: 01/4846461, upisane kod trgovačkog suda u Zagrebu. Direktor društva: Dijana Bušić, OIB: 09755145839, https://male-stvari.hr e-mail:[email protected]

Odgovorna osoba za kontakt podatke: Dijana Bušić, [email protected]