Prikazujemo 1–48 od 49 rezultata

Autosjedalice i dodaci

BeSafe iZi Modular i-Size, baza

259,00  uklj. PDV

Autosjedalice i dodaci

Autosjedalica Bugaboo Owl

398,70  uklj. PDV

Autosjedalice i dodaci

BeSafe kišna zaštita

34,99  uklj. PDV

Autosjedalice i dodaci

Nuna® Isofix baza Next Modular

259,00  uklj. PDV
Promocija

Autosjedalice i dodaci

STOKKE ADAPTERI ZA AUTOSJEDALICU

32,05  uklj. PDV

Autosjedalice i dodaci

BeSafe autosjedalica iZi Turn i-Size

659,00 669,00  uklj. PDV
329,00 339,00  uklj. PDV

Autosjedalice i dodaci

Trunki jastuk za vrat Lisica

17,25  uklj. PDV

Autosjedalice su neophodna oprema za sigurnost djece u automobilima. One su dizajnirane da pruže zaštitu djetetu u slučaju sudara ili naglog zaustavljanja vozila. Prema istraživanjima, uporaba autosjedalica smanjuje rizik od ozljeda djece u automobilskim nesrećama za čak 71%, a kad se radi o autosjedalicama u kojima dijete sjedi okrenuto suprotno od smjera vožnje, rizik od ozlijeda može biti smanjen za više od 90%

U Hrvatskoj, autosjedalice su obavezne za djecu do 150 cm visine, što obično znači da su djeca mlađa od 12 godina. Postoji nekoliko vrsta autosjedalica, a odabir ovisi o dobi, težini i visini djeteta.

VRSTE AUTOSJEDALICA

Najčešće vrste autosjedalica su sjedalice za novorođenčad, zatim autosjedalice za malu djecu i autosjedalice za stariju djecu. Postoje i kombinirane autosjedalice koje se obično koriste duže vrijeme, odnosno kroz više faza. Svaka od ovih sjedalica ima posebne značajke koje osiguravaju sigurnost i udobnost djeteta tijekom vožnje. Najmanju djecu treba prevoziti u autosjedalicama za novorođenčad, koje se postavljaju u smjeru suprotnom od smjera vožnje i omogućuju bebi da bude u položaju s nagibom od 45°. Kad dijete dovoljno naraste, može koristiti autosjedalicu za malu djecu koja se postavlja suprotno od smjera vožnje, te se kasnije, po želji roditelja, dijete može okrenuti i prema naprijed. S obzirom na to da je suprotni smjer najsigurniji način prijevoza male djece, dijete se ne smije okrenuti u smjer vožnje prije navršenih 15 mjeseci, a idealno je da ostane u suprotnom smjeru što duže moguće.

Kada dijete dostigne određenu težinu i visinu, može preći na booster sjedalicu koja osigurava pravilnu poziciju sigurnosnog pojasa u odnosu na dijete, te zaštitu za glavu, vrat i trup djeteta.  Sigurnosni pojas treba biti postavljen preko ramena i preko bedara, a ne preko vrata ili trbuha.

Važno je napomenuti da je pravilno postavljanje autosjedalice u automobilu ključno za sigurnost djeteta, stoga se uvijek treba slijediti upute proizvođača. Kad se koristi autosjedalica, dijete u njoj treba biti čvrsto vezano sigurnosnim pojasom.

Kada kupujete autosjedalicu, trebate odabrati model koji je u skladu s vašim automobilom i koji odgovara dobi, visini i težini vašeg djeteta. Uvijek trebate kupiti novu autosjedalicu, a ne koristiti rabljenu, jer ne možete biti sigurni u njezinu povijest ili sigurnost.

Uz pravilnu uporabu, autosjedalica može biti ključna za zaštitu djeteta u automobilu. Stoga, kada vozite djecu u automobilu,, uvijek trebate koristiti odgovarajuću autosjedalicu, pravilno je postaviti i u nju čvrsto vezati dijete. To će pružiti zaštitu i mir vašem djetetu, a vi ćete biti sigurni da ste učinili sve što je potrebno da biste ga zaštitili tijekom vožnje.
Male stvari