Tripp Trapp recenzija

stolica tripp trapp

Stolica za hranjenje je iz moje perspektive dio namještaja a ne kratkoročni element dječjeg cirkusa u kome vam se, koliko god ju izbjegavali, gomila plastike divljih boja povlači po kući. Stoga, nije bilo dileme da će Tripp Trapp biti moj izbor. Bilo mi je važno da ne funkcionira kao uljez već sastavni dio prostora za stanovanje i objedovanje koje smatram iznimno važnim dijelom obiteljskog povezivanja.

I prije nego sam ostala trudna, zaljubila sam se u priču o stolcu koji je stvoren prije gotovo 50 godina, nije se od tada uopće mijenjao, a zapravo je i dalje utjelovljenje modernog dizajna – jer je nadasve jednostavan, funkcionalan i nikada nije slijedio modu te je samim tim bezvremenski.

tripp-trapp-4

Apsolutno sam oduševljena bojama, naročito neouobičajenim pastelnim nijansama i mislim da svatko može pronaći varijaciju koja će se uklopiti u prostor – ne samo po pitanju boje stolice, već i dodataka poput jastučića i ostatka baby seta.  Meni je bilo iznimno važno da tripp trapp stolica za hranjenje ne zauzima previše mjesta i da se lijepo može podvući pod stol.

Priča o Tripp Trapp-u je priča o vrhunskom dizajnu i kvaliteti koja opravdava visoku cifru u cjeniku, ali prije nego me optužite da sam loša mama krivo postavljenih prioriteta, osvrnut ću na druge karakteristike stolice na koje morate obratiti pozornost. Tripp Trapp je napravljena ergonomski te osigurava stabilnost, udobnost i kada stavite dijete unutra, sigurni ste da čak i bez sigurnosnih remenčića neće (is)pasti  (čega se najčešće užasavam kada koristimo restoransku stolicu).

Zahvaljujući građi od punog drveta i bazi produljenoj dodatnim krilcem koji se može maknuti, stolica je stabilna čak i kada je dijete nemirno i kada se počne verati po njoj kao mali majmunčić ( a dogodit će se, vjerujte mi). Isprobala sam i vrlo je teško, gotovo nemoguće prevrnuti je.

Tripp Trapp osigurava djetetu da uvijek sjedi na pravilnoj visini sa poduprijetim nogama pod 90 stupnjeva, s laktovima naslonjenim na stol. Jastučići, osim što dolaze u brojnim dizajnima i predivni su, učinit će sjedenje još udobnijim, jer hranjenje nekad ne traje baš tako kratko. Osim toga, kada budu malo stariji, to će biti stolac za crtanje i druge zabavne stvari.

stokke tripp trapp

 

Jelena Slade Šilović

Male stvari