Vodič kroz uspavljivanje bebe

dekica za zamatanje

Za mamu i tatu, nema ništa ljepšeg od pogleda na njihovu bebu dok slatko spava, posebice uz slatke izazove uspavljivanja. Iako novorođene bebe puno spavaju, često su i gladne, mokra im je pelena ili jednostavno traže blizinu mame pa tako oko 17 sati sna razlome na brojna buđenja i isto tako brojna uspavljivanja.

 

San bebama omogućava da se pravilno razvijaju pa je najbolje što roditelji novorođenčeta i malih beba mogu napraviti je da ih puste da spavaju kada i koliko dugo žele. Slobodno možemo reći da bebe rastu dok spavaju, a želite li krevetić koji će rasti s njima, preporučujemo Stokke Sleepi kolijevku za bebe. Ovaj inovativni sustav kolijevke i krevetića možete koristiti od rođenja do 10 godina.

U nastavku vam donosimo savjete uz koje možete brže i lakše uskladiti svoj i bebin “noćni” život, ali i dnevno drijemanje.

 

Što je swaddling?

U prva tri mjeseca nakon rođenja, bebu će umirivati sve ono što podsjeća na boravak u maminom trbuhu. Tehnika zamatanja ili swaddling bebi daje osjećaj sigurnosti i mira. Može se pokretati, ali samo unutar toplog omotača. Pritom su onemogućeni nekontrolirani pokreti ruku koji bi ju mogli uplašiti i probuditi. Moguće je da će tako “ušuškana” beba bolje i duže spavati.  Pogledajte neki od videa uz koji ćete lako svladati ovu tehniku, a vreću za spavanje s rukavima za zamatanje možete nabaviti kod nas. Inovativna Ergobaby vreća za spavanje omogućava jednostavno zamatanje u čak devet različitih položaja i raste s djetetom. Za mirne noći, u pomoć možete pozvati i medu tješilicu DooDoo. On drži naćuljene uši i na prvi znak plača, emitira zvukove maternice i pomaže bebi da ponovno lakše zaspi.

tjesilica za bebe

Je li zajedničko spavanje rješenje za vas?

Spavanje djece u roditeljskom krevetu još uvijek je tema oko koje stručnjaci i roditelji lome koplja. Jedni ne preporučuju takav način spavanja, a drugi ne mogu zamisliti drugačiji odlazak na počinak, bilo da spavaju s djecom jer jednostavno žele uživati u toplini i blizini svoje male obitelji, bilo iz razloga da sebi olakšaju buđenja i dojenje. Način odgoja koji se zove povezujuće roditeljstvo zajedničko spavanje vidi kao način gradnje povjerenja i privrženosti između roditelja i djeteta. S druge strane, odvojeno spavanje ne znači da ćemo dijete zakinuti za takav odnos, ako inače odgovaramo na djetetove potrebe i umirujemo ga. Kao ni kod mnogih drugih pitanja o odgoju, nema univerzalnog odgovora.

No jedno je sigurno, ako vašoj obitelji odgovara zajedničko spavanje, nabavite velik krevet i primijenite pravila o sigurnom okruženja za spavanje koja vam donosimo u nastavku. Za dodatnu sigurnost pri zajedničkom spavanju možete koristiti gnijezdo za spavanje. Takav jastučić možete koristiti i kao prenosivi krevetić, malu igraonicu ili kao stol za mijenjanje pelena. Za vašeg ptića preporučujemo gnijezdo za bebe Done by Deer koje će mu pružiti sigurnost, udobnost I toplinu, a mamu će osvojiti divnim dizajnom na točkice.

Kako bebe smiju spavati?

Čak i kad beba spava, brige roditelja su budne pa neprestano provjeravaju svoju bebu. Slobodno zadržite svoju brižnost, ali pobrinite se i da vaše dijete spava u sigurnom okružju. Dojenče bi trebalo spavati na leđima, bez jastuka, teških pokrivača i plišanih igračaka, u prostoru u kojem se ne puši. Djeca koja spavaju na leđima u manjoj su opasnosti od SIDS-a, sindroma iznenadne dojenačke smrti. Rizik je najveći je tijekom prvih šest mjeseci, pa je u tom periodu najvažnije pridržavati se ovih uputa. Ispod madraca možete staviti neki jastučić koji će lagano podići uzglavlje, a kao alternativu pokrivačima možete koristiti vreće za spavanje.

Za dodatnu sigurnost i udobnost bebe, u krevetić možete staviti Cocoonababy madrac za bebe koji je ergonomski oblikovan. U njemu beba zauzima optimalan položaj, zadržavajući kralježnicu blago zaobljenu, kao u maternici. Ako pak puno putujete, noćite kod bake ili jednostavno želite u bilo kojoj prostoriji svojoj bebi pružiti siguran kutak za spavanje, odaberite prijenosni krevetić Nuna. Krevetić se rasklapa u nekoliko sekundi pa je san nadohvat ruke čim vaša beba zijevne.

krevetic za bebe nuna

I zadnje, ali nimalo najmanje važno: ne zaboravite nikad na pusu prije spavanja, čak i ako su vaše bebe već usnule uz neki od naših savjeta.

Ostavite nam poruku!
Ostavite nam poruku!
Pitanja, nejasnoće, problemi? Ovdje smo za vas!
Povezivanje...
Molimo, pošaljite nam poruku putem donjeg obrasca.
Ne možete nas dobiti na telefon? Molimo, ostavite nam poruku i javit ćemo vam se unutar 24 sata. Hvala.
:
:
:

Podaci prikupljeni putem ovog kontakt obrasca biti će iskorišteni kako bismo vas kontaktirali i odgovorili na vaš upit. Za više informacija, molimo, pročitajte naša Pravila privatnosti i zaštite podataka
Imate pitanja? Molimo, pitajte nas.
:
:
Razgovor je završen. Hvala vam na interesu!
Da li vam je ovaj razgovor pomogao? Ocjenite ovaj razgovor.
Dobar Loš